8.- Aanvullingen & Supplementen.

Weinig mag wel van... :

 bv.: zalmolie

koudgeslagen honing behalve klaverhoning (klaver is toxisch voor de hond)
koudgeperste lijnzaadolie, 
of tarwekiemolie 
of pompoenpitolie 
of oreganoölie 
of zwarte komijnolie
of kokosnootolie
of teunisbloemolie
of visolie(zalmolie) *****
of vlasolie
of hennepolie
of pompoenolie
of koolzaadolie
of saffloerolie
of walnotenolie.

Ook arachideolie is prima.

Over Olijfolie voor de hond kan ik niks terugvinden. Derhalve ga ik er geen uitspraken over doen.
Olie is altijd nodig bij rauwe geraspte wortel om ze optimaal te kunnen verteren

 dosis olie : kleine honden : 1/2 theelepel (2 x daags)  
 middengrote honden : 1 theelepel  
 grote honden : 1& 1/2 theelepel 
 giganten : 2 theelepels

appelazijn (ook goed voor de oren tegen oormijt)  

zout (zit vooral in bloed)

beetje knoflookpoeder

af en toe (hardgekookt of rauw) ei (incl. schaal) (meer hierover verder)

“beetje” karnemelk, kwark, cottage cheese / Hüttenkäse, yoghurt / yakult, klein stukje kaas, mag wel in kleine hoeveelheden. Maar pas op: niet alle honden tolereren melkproducten van de koe.Van geiten- en schapenmelk tolereert de hond makkelijker de eindproducten vanwege de beter verteerbare moleculaire samenstelling van de lactose. 

Het weten waard, over: 
Zeewier Werd al eerder genoemd bij de mogelijke voedingselementen, zie groenten.
Voor een goede volle glans van de vacht en het optimaliseren van de spijsvertering. Een 100% natuurproduct zonder toevoegingen. Fijngemalen voor de hond.
Zeewier bevat Vitamines: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K.
Mineralen: jodium, sulfaten, fosfaten, chloor, natrium, kalk, magnesium, aluminium, ijzer, mangaan, koper, selenium, kalium. 

Dosering: dagelijks afhankelijk v.d. grootte v.d. hond:  7-15 gr. door het voer mengen. 

 

 Veendrenkstof
 
Absoluut top-product voor huid- en vachtproblemen. Het is een 100% veilig natuurproduct en is toe te passen bij o.m. huid- en vachtproblemen, maag-darmstoornissen, pigmentstoornissen, stinken uit de bek, winderigheid en het eten van straatvuil en poep. Kan probleemloos worden toegediend bij ieder soort voer. Dankzij de veelzijdige samenstelling kan het nare en smerige probleem van ontlasting-vreten vaak de wereld uit helpen. De brei moet dan langere tijd achtereen gegeven worden (minstens 4 maanden dagelijks).

Veendrenkstof is een bodemproduct, bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, geneeskrachtige kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna een langdurig chemisch-biologisch proces de plantenresten omzette in zwart, lobbig veen. Bepalend voor de samenstelling en eigenschappen van dit veen zijn de planten waaruit het is ontstaan. Bovendien speelt de plaats waar de veendrenkstof gewonnen wordt een rol met betrekking tot de mate van geschiktheid voor medicinale doeleinden en voor bijvoeding van dieren. In Oostenrijk komt een veen-type voor dat aangeduid wordt als "Sub-fossiel". 

Het karakteristieke van dit type veen is dat het plotseling begraven is geraakt onder afzettingen van leem, zand en gesteente. Dit subfossiele veen ligt nu vele meters onder het aardoppervlak. Zoals is af te leiden uit de erin voorkomende plantensoorten is dit veen ca. 7000 jaar geleden ontstaan. Dankzij de voortdurende afsluiting van de buitenwereld is dit veen zeer goed omgezet en gerijpt. Bovendien is het zeer zuiver en praktisch kiemvrij. Aan het veen worden geen chemicaliën toegevoegd, het is absoluut een zuiver natuurproduct. Bovendien wordt het veen zonder aantasting van het landschap gewonnen.


Waarom Veendrenkstof in de hondenvoeding?

Mineralen en sporenelementen: Sanofor Veendrenkstof is rijk aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals b.v. ijzer. Dit is rijkelijk aanwezig en in de best opneembare vorm. Bovendien bevat Sanofor Veendrenkstof ook in zeer kleine hoeveelheden mangaan, koper, zink, zwavel en andere sporenelementen. 

Organische substanties: Sanofor Veendrenkstof bevat organische substanties (o.a. kiezelzuur, huminezuren), die ook nog in sterk verdunde vorm op natuurlijke wijze remmend werken op de groei van ziektekiemen. Kiezelzuur werkt bindweefselversterkend, immuunsysteemversterkend en versnelt de wondregeneratie.  

De darmflora wordt door Sanofor Veendrenkstof geoptimaliseerd.
Van de organische stoffen in Sanofor Veendrenkstof zijn de huminezuren erg belangrijk. Deze werken sterk absorberend en binden gifstoffen, die vervolgens met de ontlasting worden uitgescheiden. Met name de lever wordt hierdoor ontlast. Bovendien wordt de werking van de lever gestimuleerd en de benutting van het voedsel wordt verbeterd.  

De slijmvliezen komen met Sanofor Veendrenkstof in optimale conditie, waardoor o.a. maag-darmproblemen worden voorkomen en betere bevruchtingresultaten worden bereikt. 

Sanofor Veendrenkstof heeft een gunstige invloed op de huidstofwisseling en kan het hele jaar door gegeven worden, ook aan drachtige en jonge dieren. Overdosering is niet mogelijk. Gezien de grote verscheidenheid van verschillende werkzame bestanddelen is Sanofor Veendrenkstof een uiterst waardevolle aanvulling op de diervoeding. Sanofor kan eenvoudig aan het voedsel toegevoegd worden, het heeft nauwelijks enige smaak of geur. Voor middelgrote honden wordt een dosering van 1 eetlepel per dag aangeraden, bij stoornissen kan de dosering verdubbeld worden. 
 

15 goede redenen om Sanofor Veendrenkstof te voeren...
1 bij een droge huid, bij schilfers en bij een dorre vacht.
2 bij diarree en verstopping.
3 bij oprispingen, boeren en bij regelmatig rommelen van de maag. 
4 bij overmatig haaruitval en bij een continue verharing.
5 bij niet in vacht komen en bij haar dat steeds afbreekt.
6 ter versterking van de haarwortel en bij een te dunne inplant van de vacht.
7 bij bijt- en krabplekken, kale plekken in de vacht en eczemen.
8 bij een vlooienallergie, hot spot; dit zijn kleine rode jeukbultjes op de huid t.g.v. vlooienbeten en bij huidjeuk.
9 bij straatvuil en ontlasting eten.
10 ter verbetering van de eetlust.
11 voor de wederopbouw van de darmflora na wormkuren en antibiotica.
12 bij regelmatig terugkerende winderigheid en bij met name kleine korte windjes die vreselijk stinken.
13 bij stinken uit de bek, niet veroorzaakt door problemen in de mondholte en bij stinken vanuit de huid door de vacht heen. Deze lucht is veel erger dan de 'normale' lucht.
14 voor een verbetering van de pigmentatie van de vacht en ook zeker aan te raden in mogelijke moeilijke gevallen als extra stimulans bij pigmentstoornissen aan neus, lippen, oogranden e.d.
15 bij regelmatige toediening het hele jaar door zorgt Sanofor Veendrenkstof bovendien voor een korte effectieve verhaarperiode en een prachtige volle vacht.  

Dosering:
Kleine honden en Katten: 1 theelepel per dag
Middelgrote honden: 2 theelepels per dag
Grote honden: 1 eetlepel per dag
Mengen met de voeding of rechtstreeks in de bek geven.
Ook te geven aan paarden, vogels, konijnen, fretten, schapen, geiten, postduiven etc.


 Ei(eren)

Je hond(en) af en toe een ei geven is zeer gezond en rijk aan heel veel essentiële nutriënten.  Je mag een hond dus nu en dan een rauw ei geven, inclusief schaal.  Kan in zijn geheel.  De ene hond eet het wel, de andere niet.  Je mag ook een rauw ei inclusief schaal door zijn voer prakken. 

Wees niet bang, de schalen verteren makkelijk en veroorzaken geen schade inwendig.  Overdrijf niet met rauw ei.  In rauw ei zit een stofje dat het één of ander enzym afbreekt.  Daarom is 1 rauw ei per week genoeg en niet schadelijk.   

Ook gekookt ei mag, maar dan ZONDER schaal, tenzij je de schalen door de koffiemolen fijnmaalt.  Gekookt ei bevat niet die stof die wel in rauw ei zit en die een welbepaald enzym negatief beïnvloedt.

Wees voorzichtig met kippeneieren als je hond/kat allergisch is voor kip. In dat geval dan ook best geen kippenei doorheen zijn voer mengen, is het advies.  Eieren van ander gevogelte dan zouden eventueel wel verdragen kunnen worden, doch, wees alert en observeer je hond nauwkeurig na het eten van ei als er weet is van allergie voor proteïne van kip.
 

Bijenhoning 

(Best is koudgeslagen van de imker) 
Alle soorten zijn prima behalve (zoals eerder aangegeven) Klaverhoning (die is toxisch). 

Wat velen niet weten, is dat honing een natuurlijke penicilline bevat en zodoende als een natuurlijk anti-bioticum werkt. Baat het niet dan schaadt het niet. Honing helpt bij de natuurlijke weerstand van de hond, zoals bvb tegen verkoudheden en andere bacteriën.  Het is zeer raadzaam regelmatig eens een weekje honing aan het eten toe te voegen.  Je wil niet weten hoe voedzaam en weldadig natuurlijke honing is voor mens en dier.


 

Lever  

Wanneer je zelf het rauw voer voor je hond(en) gaat prepareren en compleet maken, wees dan uitermate voorzichtig met de hoeveelheid “lever”. Eerst vooral checken of de gal er wel degelijk uit weggesneden is. Daarnaast is lever namelijk een overdadig groot leverancier van Vitamine A & D en vooral gigantisch veel Foliumzuur.  Deze elementen in grote hoeveelheden toegediend, kunnen op diverse manieren schadelijk zijn voor de hond.  Overtollige vitamines A - D - E - K drijven niet af via de urinewegen maar wel heel langzaam door het lichaamsvet en dat is een langdurig proces.


 Een beetje lever (2% tot max. 5% v.h. totaalgewicht aan voer) van tijd tot tijd goed erdoorheen mengen, is prima, zelfs gezond voor de ogen, botten, onder andere, maar ook voor drachtige teven om bijvoorbeeld schizis (hazenlip/gespleten verhemelte) bij de puppy’s in wording te voorkomen.Taurine (speciaal voor grote en zeer grote rassen)


(dank aan de N.I.W.C. voor deze know-how).
Speciaal voor rassen in grootte v.a. bvb de boxer en dus ook groter, voornamelijk  i.v.m. D.C.M. en andere hartproblemen zoals hartritmestoornissen. 

Taurine is een zwavelhoudend aminozuur dat door het lichaam (mens en hond) wordt aangemaakt uit methionine en vitamine B6. Het lichaam heeft taurine in depot en het maakt daarnaast een dagelijkse hoeveelheid aan. Een overmaat wordt via de urine uitgescheiden. Taurine kan ook via het voedsel, met name gevogelte (kip), vlees en vis, worden ingenomen. Hoewel veel van het werkingsmechanisme nog onbekend is, speelt het een belangrijke rol in het lichaam. Het heeft een anti-oxidante werking, het is cholesterol-verlagend, noodzakelijk voor de spieropbouw en noodzakelijk voor de normale werking van hersenen, hart, ogen en zenuwcellen. Daarnaast is het in staat om lactaat en glycogeen om te zetten, dit levert energie en verhoogt het uithoudingsvermogen. 


Uit recente wetenschappelijke publicaties over de relatie tussen Dilatatieve Cardiomyopathie (DCM) en het taurine-gehalte in bloed is gebleken dat taurine de samentrekking van de hartspier verbetert. Daarnaast reguleert het de beschikbaarheid van calciumionen in de spiercellen waardoor de hartslag regelmatig wordt. In enkele klinische studies wordt, met wisselend succes overigens, na toediening van taurine een verbetering van DCM aangetoond. 


Plastiek


Het is aanbevolen uit te kijken met plastieken verpakkingsmaterialen. Bij hoge temperaturen geeft plastiek o.a. vrouwelijk hormoon af in een chemische hoedanigheid, plus ook andere scheikundige, schadelijke stoffen.  Dus, best je voer nooit warm verpakken (zoals brokken wel warm verpakt worden), eerst tot op kamertemperatuur laten afkoelen vooraleer je het verpakt. 
Om dezelfde reden ook beter niet ontdooien in de magnetron in zijn plastieken verpakking, noch in warm/heet water.  Glas is veilig.  

Indien je het wel doet, zou dit onder andere de nestgrootte van fokteven (gevaarlijk) kunnen beïnvloeden.


 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2018 Catering4Pets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.